Menu
Serwowane zupy:
- Rosół z makaronem,
- Flaki,
- Zupa krem grzybowa z kulkami ptysiowymi,
- Zupa krem brokułowa z kulkami ptysiowymi,
- Zupa krem szpinakowa z kulkami ptysiowymi,
- Barszcz Czerwony z pasztecikami, zapiekankami lub krokietami,
- Żurek z jajkiem i kiełbaską.
Serwowane dania gorące:
- kotlet de volaille,
- kotlet po zbójecku,
- kotlet po łukowsku,
- schab i karkówka,
- pałeczki z kurczaka i udziec,
- Kawałki kurczaka pieczone w sosie palce lizać,
- udko z pieczarką,
- szaszłyki,
- kotlet firmowy,
- Bigos lub pierogi,
- Papryka nadziewana mięsem mielonym z sosem,
- pulpety z jajkiem,
- ziemniaki całe z koperkiem, 3 surówki,
- talrki opiekane,
- kluski śląskie w sosie myśliwskim, kalafior, brokuły i marchewka albo buraczki,
- kluski zielone w sosie myśliwskim, kalafior, brokuły i marchewka albo buraczki,
- kluski czerwone w sosie myśliwskim, kalafior, brokuły i marchewka albo buraczki,
- ryż z sosem słodko – kwaśnym z ananasem i brzoskwinnią,
- frytki i ketchup,
- kulki ziemniaczane smażone,
- kulki ziemniaczane opiekane,
- fasolka szparagowa/ mini marchewki
Serwowane przekąski i przystawki:
- wędlina i sery zółte,
- schab w galarecie,
- tymbaliki z kurczaka w galarecie,
- pychotki z sosem żurawinowym bądź czosnkowym,
- jajka w sosie tatarskim lub faszerowane,
- skrzydełka na ostro,
- żeberka w miodzie,
- ryba po grecku,
- ryba po japońsku,
- ryba z brzoskwiniami,
- śledzie,
- pstrąg faszerowany,
- pieczarki w cieście,
- kurczak faszerowany,
- rolki z szynki i chrzanu w galarecie,
- ser mocarella z pomidorami i oliwkami,
- arbuz i ananas w pucharku,
- ogóreczki i kukurydza konserwowa,
- oliwki i papryczki ostre z serkiem fetą,
- mini Tortille lub mini sakiewki z szynki,
- tatar,
- pasztet z pieca i ćwikłą lub buraczki,
- szparagi w szynce parmeńskiej i serem żółtym zapiekane,
- paluszki serowe s sosem pomidorowym,
- łosoś w warzywach,
- pomidory lub papryka faszerowane pastą jajeczną,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka gyrosa,
- sałatka z selera,
- sałatka wiosenna,
- sałatka krabowa,
- sałatka jogurtowa,
- sałatka brokułowa,
- sałatka szefa z tuńczykiem,
- sałatka z ciecierzycy,
- sałatka z tortellini,
- indyk w galarecie,
- rolada drobiowa z pieczarkami
Do każdego menu: napoje, soki, kawa, herbata, owoce z cukierkami, pieczywo różne z chlebem dla młodych.
Dodatkowo płatne: ciasto, wyroby do stołu wiejskiego, deser lodowo-owocowy.