Menu

Serwowane zupy:

  • Rosół z makaronem,
  • Flaki,
  • Zupa krem grzybowa z kulkami ptysiowymi,
  • Zupa krem brokułowa z kulkami ptysiowymi,
  • Zupa krem szpinakowa z kulkami ptysiowymi,
  • Barszcz Czerwony z pasztecikami, zapiekankami lub krokietami,
  • Żurek z jajkiem i kiełbaską.

Serwowane dania gorące:

  • kotlet de volaille,
  • kotlet po zbójecku,
  • kotlet po łukowsku,
  • schab i karkówka,
  • pałeczki z kurczaka i udziec,
  • Kawałki kurczaka pieczone w sosie palce lizać,
  • udko z pieczarką,
  • szaszłyki,
  • kotlet firmowy,
  • Bigos lub pierogi,
  • Papryka nadziewana mięsem mielonym z sosem,
  • pulpety z jajkiem,
  • ziemniaki całe z koperkiem, 3 surówki,
  • talrki opiekane,
  • kluski śląskie w sosie myśliwskim, kalafior, brokuły i marchewka albo buraczki,
  • kluski zielone w sosie myśliwskim, kalafior, brokuły i marchewka albo buraczki,
  • kluski czerwone w sosie myśliwskim, kalafior, brokuły i marchewka albo buraczki,
  • ryż z sosem słodko – kwaśnym z ananasem i brzoskwinnią,
  • frytki i ketchup,
  • kulki ziemniaczane smażone,
  • kulki ziemniaczane opiekane,
  • fasolka szparagowa/ mini marchewki

Serwowane przekąski i przystawki:

  • wędlina i sery zółte,
  • schab w galarecie,
  • tymbaliki z kurczaka w galarecie,
  • pychotki z sosem żurawinowym bądź czosnkowym,
  • jajka w sosie tatarskim lub faszerowane,
  • skrzydełka na ostro,
  • żeberka w miodzie,
  • ryba po grecku,
  • ryba po japońsku,
  • ryba z brzoskwiniami,
  • śledzie,
  • pstrąg faszerowany,
  • pieczarki w cieście,
  • kurczak faszerowany,
  • rolki z szynki i chrzanu w galarecie,
  • ser mocarella z pomidorami i oliwkami,
  • arbuz i ananas w pucharku,
  • ogóreczki i kukurydza konserwowa,
  • oliwki i papryczki ostre z serkiem fetą,
  • mini Tortille lub mini sakiewki z szynki,
  • tatar,
  • pasztet z pieca i ćwikłą lub buraczki,
  • szparagi w szynce parmeńskiej i serem żółtym zapiekane,
  • paluszki serowe s sosem pomidorowym,
  • łosoś w warzywach,
  • pomidory lub papryka faszerowane pastą jajeczną,
  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka gyrosa,
  • sałatka z selera,
  • sałatka wiosenna,
  • sałatka krabowa,
  • sałatka jogurtowa,
  • sałatka brokułowa,
  • sałatka szefa z tuńczykiem,
  • sałatka z ciecierzycy,
  • sałatka z tortellini,
  • indyk w galarecie,
  • rolada drobiowa z pieczarkami

Do każdego menu: napoje, soki, kawa, herbata, owoce z cukierkami, pieczywo różne z chlebem dla młodych.
Dodatkowo płatne: ciasto, wyroby do stołu wiejskiego, deser lodowo-owocowy.